Villa VPRO

fran_ciskaMoet je een strak gezicht trekken als je het nieuws presenteert? Ik vind van niet. Laten we alsjeblieft zo normaal mogelijk doen en in de buurt proberen te blijven van de werkelijkheid en onszelf. Vooral om aansluiting te houden of juist te vinden met kijkers. Daar is niet iedereen het mee eens, bleek vanmiddag toen ik te gast was bij Villa VPRO op Radio 1. Ik discussieerde er met Ciska Dresselhuys en Francisco van Jole.

En voor de liefhebbers van Sylvia Witteman; het gesprek voor de discussie is ook zeer de moeite waard. Update: Ik heb het hele interview met Witteman geluisterd, ze is buitengewoon grappig en intelligent.

One comment

  • Dag mevrouw Rense,

    Als ik de mening van de gemiddelde Nederlander zou willen horen, dan ga ik de straat wel op. Maar vaak kan ik me daar niet bij aansluiten. Ik wil het Journaal juist niet zoals de nieuwe media; wel serieus en zo min mogelijk gekleurd. Een Journaal dat zich liefst niet uitspreekt of interpreteert. Dat is hèt onderscheidende van het Journaal. Er zijn genoeg andere programma’s voor meningen.
    En ja: het nieuws is vaak deprimerend. Nieuwsconsumenten die dat niet trekken, ik bedoel heus niet de achterlijken, kunnen kiezen voor allerlei programma’s bij de commerciëlen; Hart van Nederland of Shownieuws bijvoorbeeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *