Lara Billie

Hoi! Ik ben Lara Billie Rense, journalist en presentator. Mijn hart ligt bij radiomaken met de deur open, ik heb de luisteraar het liefst dichtbij… lees hier hoe ik dat voor me zie en kijk mee, zo deed ik het in de ochtend toen ik het Radio 1 Journaal presenteerde.

rvj_truus1rvj_truus3rvj_truus4

Mijn eerste stappen in de radiojournalistiek zette ik bij Amsterdam FM. Het was nieuw, spannend en voor mij precies in de roos. Na een paar weken op de redactie klom ik achter de microfoon en een half jaar later werd ik adjunct-hoofdredacteur van de LNA, onderdeel van Amsterdam FM.

lara_leugen1

Het bleek een prachtige opstap naar het toen nog jonge BNR Nieuwsradio. In een statig pand bij het Vondelpark dompelde ik mezelf volledig onder in het radiomaken. Uiteindelijk werkte ik er 7 jaar. Eerst als nieuwslezer en redacteur, later als presentator. Ik kreeg een eigen programma: De Powerlunch, iedere dag van 12 tot 2. Na BNR volgde in 2009 een korte tussenstop bij de Wereldomroep. En op  7 september 2009 landde ik bij de NOS en werd de nieuwe presentator van het NOS Radio 1 Journaal in de ochtend, samen met Marcel Oosten. Dat was een hele bijzondere tijd, niets is zo mooi als opstaan met je luisteraars. Maar na 4,5 jaar had ik behoefte aan meer uren slaap en stapte ik over naar de middageditie. Mijn afscheid in de ochtend was prachtig, luister maar. En hier de reacties van luisteraars.

Schermafbeelding 2013-12-13 om 10.46.37

In mijn vrije tijd geef ik een cursus Interview: “Lara Rense is enthousiast, scherp, inhoudelijk sterk, motiverend, goed voorbereid, goede feedback, prettig in omgang en zeer betrokken. Heb erg veel van haar geleerd. Heel fijn.” (Marijn Schilders – KRO / Spoorloos)

Over het vak mag je me altijd alles vragen. Coen Verbraek deed het voor Vrij Nederland. Wat kenmerkt een goede radiopresentor? Lees hier mijn antwoord.

Oh en ik jureer graag, bijvoorbeeld voor De Tegel. De rest van mijn cv staat op linkedin en je kunt me natuurlijk volgen op Twitter via @LaraBillieRense. Mocht je nog een scherp debatleider zoeken, mail dan even naar larabillierense@gmail.com. Ik ben ook te porren voor voice-over werk, als het maar journalistiek, artistiek of voor een goed doel is.