“Gisteren was het gezelliger”

torentje_denhaagIk weet niet hoe het me u is, maar ik heb een slecht gevoel bij de onderhandelingen in het torentje. Het verstandshuwelijk tussen Balkenende en Bos heeft al heel wat scheuren en deuken opgelopen. Maar deze keer gebeurt het in ondraaglijke openbaarheid. Een ruziemakend echtpaar met alle ramen en deuren open. En om de kinderen gerust te stellen zeggen pa en ma af en toe:“wij voelen ons zeer verantwoordelijk eruit te komen”. Ongelofelijk. Het is goddomme crisistijd. De rapen zijn gaar, de pensioenen staan op de tocht, massale werkloosheid dreigt en de heren en dames voelen zich verantwoordelijk eruit te komen? They better!

Maar goed, ik vrees het ergste. Het lukt ze maar niet om los te komen van de eerst volgende verkiezingen. Er moet en zal partijpolitiek bedreven worden. Treurig eigenlijk. En bedenkelijk ook hoe partijgenoten reageren op het gedoe in Den Haag. Geeft wel aan hoe groot het gevoel van urgentie is in de coalitiefracties.

En wat jammer van Mariëtte Hamer, die toegaf teleurgesteld te zijn na het zoveelste mislukte overleg en daarop nog even de volgende belangwekkende mededeling deed: “Gisteren was het gezelliger”.

2 comments

  • Overleg, tijd dat er kogels door de kerk gaan. Stilstand is achteruitgang, slechte beslissingen kunnen altijd later nog teruggedraait worden.

  • Ik had heeeeel even de ijdele hoop dat de coalitiepartners in deze tijden van crisis hun taboes op de helling zouden durven stellen. Maar helaas; alles blijft zoals het was. Achteraf zal het leiderschap van Balkenende toch vooral worden gezien als een leiderschap waar op cruciale momenten daadkracht ontbrak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *