Een sprankelend duet in de vroege ochtend

Foto: Leendert Jansen

Foto: Leendert Jansen

Daar zitten we dan, in de studio van Radio 1. Het nieuwe tweetal in de ochtend. We hebben al heel wat uren samen doorgebracht en veel gepraat over radio. Hoe moeten de uitzendingen klinken en waar zit onze kracht? We waren het gelukkig al snel eens. De ochtendeditie van het NOS Radio 1 Journaal moet hét programma zijn waarmee je opstaat en je dag begint. Een dynamische uitzending ook, waar de twee presentatoren elkaar aanvullen en versterken. We willen de luisteraar op een losse manier bijpraten over de actualiteiten, een betrouwbare nieuwsbron zijn en het laatste nieuws als eerste melden. In het Radio 1  Journaal moet je verder de meest uiteenlopende Nederlanders kunnen horen en zullen we de hoofdrolspelers uit het nieuws kritisch bevragen. Aanstaande maandag  is het zover: de aftrap van de eerste uitzending van het Radio 1 Journaal met Marcel Oosten en mijzelf. Ik heb er enorm veel zin in.

14 comments

 • Hallo Lara,

  Vanochtend voor het eerst naar je geluisterd. Goed begin, maar met één opmerking was ik het niet eens. Na de reportage uit het Midden-Oosten, waarin werd gemeld dat er chagrijnige types op straat liepen ‘omdat ze overdag niks kunnen eten’ had je een uitsmijter. Iets in de trant van van “Daar zou ik ook behoorlijk chagrijnig van worden, ik neem nog een broodje”. Ik ben geen moslim, maar heb je er voordat die zin eruit floepte aan gedacht hoe die aankomt bij het gedeelte van de bevolking dat de Ramadan eerbiedigt? Vermoedelijk niet… Doe dus maar geen leutige tussendoortjes meer. Verder niet getreurd, ik zal morgenochtend weer naar je luisteren, ben een Radio-1-junkie…

  Met vriendelijke groet,

  GreyGriffin

 • Ik geloof niet dat we daar al te krampachtig over moeten doen. Heb bij het begin van de ramadan in de uitzending (wereldomroep) met moslim-collega gesproken en die vertelde dat het heel erg zwaar is en dat je enorm geprikkeld raakt door het uitstellen van eten. En dat kan ik me goed voorstellen. Jij niet?

 • Ik vind Lara Rense een vreselijk irritante presentatrice. Ze komt als een betweter en schooljuffrouw over. Met name als ze zogenaamd kritisch probeert te doen tegenover een geïnterviewde. Ze komt dan over als een schooljuffrouw die haar leerlingen even de lezen wil lezen. Ze doet dit met name tegenover zwakke personen die redelijk makkelijk aan te pakken zijn. Zoals gister tijdens het interview met de medewerkster van de KNVB. Ze moet eens leren om volwassen te worden en leren om volwassen vragen te stellen. Ik vind alleen haar manier van praten al vreselijk irritant. Een chagrijnig persoon die haar frustraties duidelijk laat blijken in haar interviews. Haar kritische vragen komen altijd snauwend over en als een persoon die goedkoop moet scoren.

 • Dit weblog beheer ik zelf, u kunt me dus ook direct aanspreken… als u daar behoefte aan heeft.

 • Hi Lara,

  Luister je jezelf weleens terug? Het valt me op dat je je stem zo af en toe vreemd verdraaid. Het lijkt dan erg veel op een stemmetje uit een tekenfilm.

  Denk je dat er nog wat aan te doen is of ligt het toch aan de aard van het beestje en moeten we er als luisteraars maar aan wennen?

 • WYHIWYG, dus ik zou er maar aan wennen. Sterkte en ook veel luisterplezier.

 • Bijna elke morgen wordt ik wakker “naast” Lara! Zij is het vrouw”tje” uit mijn wekkerradio en na een maand kan ik alleen maar zeggen dat het me uitermate bevalt. Wat me opvalt is dat je je (u?) vragen stelt die ik ook wil stellen, dat gebeurt niet vaak.
  Ik ben zelf een ochtendmens, maar om elke morgen zo verrot vroeg uit bed te moeten, chapeau. En leuk dat je je eigen blog bijhoudt!

 • Hallo Lara, ik was ´n fan van je bij BNR, hoorde je recent bij Radio 1. Toch ff wennen…maar ´k ben blij dat je weer te horen bent. Hoe is de overgang jou bevallen?! Bicker Caarten noemde Radio 1 geloof ik vooral ´knerpend grint´

 • Dank! Leuk om dit te lezen.

 • Het bevalt goed bij de NOS. En inderdaad, MBC vatte Radio 1 altijd samen als knerpend grint. Valt mee hoor. Vanaf komende maand nog minder kan ik je vertellen.

 • Ik ben verknocht aan Radio 1 en al helemaal aan het Radio 1 Journaal (én een dertiger!!!) 😉 Als er veranderingen plaatsvinden bij iets waaraan je bent verknocht, moet ik daar altijd wel wat aan wennen. Maar nu na een paar weken @laradio klinkt het weer vertrouwd.

  Als presentatieduo samen met Marcel Oosten klinkt het inmiddels als een klok. Het zou mij niet verbazen dat dit in de komende jaren uitgroeit tot het ankerpunt van de ochtend. Kortom: complimenten en zet ‘m op!

  En dat je er bij twittert maakt het nog een stuk interessanter, omdat je meer meekrijgt over de nieuwskeuzes die gemaakt worden. Vind ik leuk.

  Zo. Genoeg veren lijkt me.

 • Klasseduo! Lekker bovenop het nieuws en af en toe pinnig. Houen zo.

 • Ik houd niet van persoonsverheerlijking, zal ook nooit iemand zogezegd een veer in het gat steken. Lara voor JOU maak ik dus TWEE uitzonderingen! Met jouw stem wakker worden is heerlijk en blijf ik nog effe langer in bed liggen!

 • Marko Ruijtenberg

  Het is nu al een aantal maanden maar ik kan maar niet wennen aan het nieuwe Radio1 journaal in de ochtend, jij en Marcel Oosten waren een perfect duo, blijft voor mij verbazingwekkend dat jullie uit elkaar gehaald zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *